Gostinski lokali v naši okolici

Franci na balanci
En lokal – dva obraza.
Podnevi miren prostor za klepet ob kavici in pecivu, zvečer pa razvrat do jutranjih ur.franci_na_balanci_ambient_1
Med tem ko si dopoldne lahko privoščite miren poslovni razgovor, se v času norih zabav kravate razvežejo in pomešajo z mokrimi majicami. Čaroben prostor, kjer se začnejo nore zabave, ko Ljubljančanom popustijo zavore. Če se razni prigrizki priležejo preko celega dneva, potem se pijače kar precej razlikujejo. Dopoldne topli napitki, kamor spada tudi bogata izbira čajev ter vin, zvečer pa od Zemlja pleše, piva na meter, do raznih kokteljov. Nekateri prihajajo vedno, drugi takrat, ko si zaželijo prave sprostitve.

Franci Na Balanci PUB
Vodnikova cesta 155
1000 Ljubljana

Telefon: 059 035 115
E-mail: info@francinabalanci.si
Več na http://www.francinabalanci.si

Kitajska restavracija HUA XIA

– se nahaja v Ljubljani, in sicer na Podutiški cesti 56, blizu policijske postaje Podutik.
V vodilni kitajski restavraciji na območju Ljubljane vam poleg kitajskih in mongolskih specialitet postrežemo tudi s klasičnimi jedmi z žara, tako da zadovoljimo vsak okus.SAM_0559-big
Od ponedeljka do petka (razen praznikov) nudimo malice in kosila. Tudi študenti so dobrodošli, saj jim ponujamo študentske menije, upokojencem pa priznamo 10% popust na vse jedi. Hrano vam pripravimo tudi za domov.
Postrežemo vam z raznimi kitajskimi pijačami in več kot stotimi različnimi okusnimi jedmi. Hrana je nekoliko prilagojena evropskem okusu. Še posebej priporočamo kislo pekočo juho, mongolsko pečeno meso, hrustljavo raco, piščanca na sečuanski način in ocvrti sladoled.
Podutiška cesta 56
1000 Ljubljana
(Koseze)
Več na http://www.sanghai-restavracija.si/lokacije/ljubljana/

 

Gostilna pri Vodniku

V objemu VODNIKOVE DOMAČIJE Vas vabi na novo odprta gostilna ” PRI VODNIKU “, ki Vas s svojim izvirnim in udobnim ambientom, vabi vsak dan v letu, da preizkusite odlične slovenske kulinarične specialitete po receptih naših babic, ter tudi delček jedi pripravljenih na sodoben slovenski način.

Zunanjost gostilne     Notranjost gostilne
Gostilna “Pri Vodniku”, Slovenska kuhinja in prenočišča
Vodnikova 65a
1000 Ljubljana
Tel & Fax: +386 1 5055 907
GSM: +386 41 301 800
E-mail: info@privodniku.si
Več na http://www.privodniku.si/

 

Kitajska restavracija Kitajski vrt

Restavracija Kitajski Vrt na Vodnikovi cesti se nahaja izven mestne gneče.
Restavracija Kitajski vrt    Restavracija Kitajski vrt1

Znana je po izredno okusni hrani, gostoljubnosti in lepem letnem vrtu z velikim kostanjem. Kot edina kitajska restavracija v Sloveniji vam ponujamo DIM- SUM kitajske žlikrofe, ki so naša specialiteta. Poleg kitajskih žlikrofov ponujamo kitajske specialitete sečuanske in kantonske kuhinje in po predhodnem naročilu tudi pekingško raco. Vse naše specialitete vam lahko pripravimo tudi tako, da jih odnesete domov. V restavraciji vam lahko pripravimo poslovno kosilo ali večerjo, praznovanje rojstnega dne ali pomembne obletnice, tudi za večje družbe do 40 ljudi.
Ponujamo vam nepozabna doživetja z dobrimi jedmi v lepem ambientu. Obiščete nas lahko od torka do nedelje med 11.00 in 22.00 uro.
Restavracija kitajski vrt
Vodnikova cesta 240
1000 Ljubljana
Tel.: 01 507-12-15
Več na http://www.kitajski-vrt.com/


Maharaja – Indijka restavracija

Indija je dežela tradicije in bogate kulture. Indijska kulinarika se razlikuje od regije do regije: okus, barve, tekstura, izgled in aroma posamezne specialitete se spreminja vsakih nekaj kilometrov.
Indijska restavracija    Indijska restavracija1
Temelji indijske kuhinje so prava izbira sestavin, količina, razmerja in zaporedje priprave. Prav zato je indijska hrana uravnotežena in primerna za vsakogar, v svetu poznana in priznana po okusu in prehranski vrednosti.
Maharaja, ki ima izven meja Slovenije tradicijo že od leta 1994, s ponosom predstavlja najbolj priljubljeno hrano na svetu tudi v Sloveniji. Že sama beseda “Maharaja” vzbudi čute in spominja na nekaj eksotičnega in navdušujočega. Maharaja nudi jedi, prave poslastice, ki jih pripravljajo mojstri indijske kuhinje, po zmernih cenah, v prijetnem vzdušju. Za vas se trudi družina Jham, po izročilu, ki gre iz roda v rod.
Dober tek Vam v naši restavraciji želiva:
Jham Kulvinder Singh (direktor, lastnik) in Matej Selan (direktor, lastnik)
Vodnikova 35, Ljubljana
030 605 560
Več na www.maharaja.si


Kresnička
Navdihnjena s tradicijo, na(d)grajena s svežino.

SONY DSC
Zgodba o uspehu sladke pravljice sega v leto 1968. Ljubljančanom v Kosezah so ponudili Kresničko, prikupno slaščičarno z osupljivimi slaščicami, ki je s svojim sijajem kmalu presegla svoje običajne okvirje. Postala je tradicija – stičišče zabavnih srečanj, zatočišče zasanjanih src, postajališče pred odhodom domov. Imela je tisto nekaj, kar druži le najbolj srčne – toplino in domačnost. In prav to nekaj je nova lastnika spodbudilo k ponovni obuditvi zaspale krasotice. Kresnička se je vrnila, in to v vsej svoji veličini. Prenovljena in sveža, pa vendar ohranja tradicijo vsem poznanih bogatih in naravnih okusov. Vabljeni na svoj košček sladkih nebes!
Kavarna in slaščičarna Kresnička
Podutiška 29, 1000 Ljubljana.
Tel. 051 603 308
info@kresnicka.si
Več na http://www.kresnicka.si