Konjeniški klub Ljubljana

V Konjeniškem klubu Ljubljana delujeta Jahalna sekcija in Kasaška sekcija. Vsaka sekcija skrbi za razvoj svoje športne dejavnosti in se preko organov kluba aktivno vključuje v organizacijo prireditev na hipodromu, pomaga sooblikovati predloge za izboljšanje pogojev delovanja kluba in obeh panožnih zvez ter tako pripeva k doseganju ciljev na področju konjeniškega in kasaškega športa.

Horse-racing-3    10459
Horse-racing

Preskakovanje zaprek    hipodrom (10)
Preskakovanje zaprek

hipodrom Ljubljana
hipodrom Ljubljana

Poslanstvo kluba:
Konjeniški klub Ljubljana zaradi svoje lege v prostoru predstavlja osrednji slovenski hipodrom. Prav zaradi svoje naravne danosti hipodrom ponuja možnosti sobivanja različnih konjeniških disciplin in kasaške dejavnosti. V preteklosti zastavljen razvoj se je skozi desetletja pokazal kot odlična priložnost in izkušnje bodo pripomogle k razvoju modernega sodobnega hipodroma.
V svojem dolgoletnem delovanju se je v klubu izšolalo veliko zelo uspešnih jahačev, ki so dosegli lepo število zelo dobrih rezultatov na državnih prvenstvih, v mladinski in članski konkurenci, prav tako pa zastopali jugoslovansko kot tudi slovensko državo na mednarodnih tekmovanjih. Iz vrst kluba prihaja kar nekaj odličnih trenerjev in športnih delavcev, ki so pustili izjemen pečat konjeniškemu športu, med katere prav gotovo sodi žal že pokojna gospa Marica Hočevar.
Tudi na področju kasaškega športa so člani kluba s svojimi konji prispevali nekaj izvrstnih rezultatov, ki so plod dolgega in načrtnega dela.
KONJENIŠKI KLUB LJUBLJANA
telefon/fax.:        01/ 568 73 25
Stožice 28 – 1000 Ljubljana
e-pošta:   info@hipodrom-lj.si
Več na http://www.hipodrom-lj.si/